Pagina's

maandag 21 november 2022

'Something Old, Something New, Something Gold, Something Blue'

Voor deze kerstkaart heb ik oude en nieuwe materialen gebruikt, vandaar de titel ;-) . De goudkleurige (Gold) onderdelen zijn oud (Old) en de blauwe (Blue) onderdelen komen uit één van de nieuwste (New) kerstdesignpads.

 De basiskaart van deze kerstkaart is gemaakt van craftkarton. Daar heb ik rondom goudkleurige stroken washi tape (Old) opgeplakt. Deze stroken heb ik in de hoeken over elkaar heen geplakt en daarna voorzichtig diagonaal dubbel doorgesneden. De dubbele stukjes heb ik er weer afgehaald en de stroken sluiten nu mooi tegen elkaar aan.

De topkaart is van donkerblauw designkarton (New). Daar heb ik een brede strook craftkarton opgeplakt, daarop een iets smallere strook metallic linen karton en tot slot een nog smallere strook           designkarton (New).

Op een reststuk craftkarton heb ik een goudkleurige metallic sheet (Old) geplakt en daar heb ik de kerstballen (Old) uit gestanst. Deze kerstballen heb ik daarna met behulp van verschillende embossingfolders voorzien van een mooi motiefje.

Nadat ik de kerstballen met 3D tape op de kaart heb geplakt, heb ik, in plaats van een lintje, touwtje of draadje, een heel smal strookje metallic linen karton door de gaatjes geregen en deze aan de bovenkant van de topkaart omgevouwen en aan de achterkant vastgeplakt. Vervolgens heb ik het geheel op de basiskaart geplakt.


Het tekststrookje komt ook uit het designpad (New). Ik heb het iets kleiner gesneden en geplakt op een strookje goudkleurige washi tape (Old). Ik heb het voor de verandering eens verticaal op de kaart geplakt. De goudkleurige stipjes komen uit de kerstballen.

Ik heb de kaart afgewerkt met strass steentjes.


Tot slot nogmaals de kaart in zijn geheel:



Creatieve groetjes van




Voor deze kaart heb ik de volgende materialen van Craft Sensations gebruikt:

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten