Pagina's

woensdag 17 februari 2021

Klaproos kaarten.

 


Hallo allemaal, 

Vandaag heb ik in mijn blogpost twee kaartjes met een klaproos als blikvanger voor jullie.
Ik heb voor deze twee kaartjes twee kleurtechnieken gebruikt en deze toegepast op een vel met klaprozen uit een paperpadje van 15 bij 15 cm van Craft Sensations.  
De dubbele klaproos is met een wit en rood kleurpotlood gekleurd en de enkele klaproos heb ik met aquarelverf gekleurd. Twee heel verschillende techniekjes die ik heel leuk vind om te doen. Ik besef dat ik beide technieken nog lang niet beheers...maar oefening baart kunst, en daarom laat ik ze toch aan jullie zien. 
Verder heb ik alleen nog gebruik gemaakt van een oude fotorandschaar die het gelukkig nog goed doet en daar heb ik het kleine kaartje, de "mat" en de strook van het grote kaartje mee geknipt. De randen heb ik met zwarte inkt bewerkt als ook de 3 houten elementjes. Verder nog een stukje tekst van washi tape en wat jute touw en -band uit eigen voorraad. Ik vond het leuk om deze kaartjes te maken en hoop jullie te inspireren om ook eens te gaan kleuren en er een leuk kaartje van te maken. En natuurlijk ook met ons te delen op onze FB pagina!



Hieronder volgen wat detail foto's van hoe ik te werk gegaan ben...




Zoals op de foto hieronder te zien is, heb ik eerst de bloemen uit het designpapier geknipt en deze vervolgens  op een stukje stevig wit cardstock geplakt, dit om te voorkomen dat het designpapier zou scheuren tijden het kleuren.
(de klaproos die ik geverfd heb, heb ik later ook op wit cardstock gemat)



Veel plezier en creatieve groetjes,


Ik heb hieronder een aantal foto's van de producten die ik gebruikt heb.
Ik heb verder gebruik gemaakt van zwarte inkt en een jute bandje en wat jute touw.















8 opmerkingen:

  1. Dat ziet er prachtig uit. Heel mooi gemaakt.
    Groetjes,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel mooi gemaakt. nu ie ik toevallig zo'n plastic doorzichtige pen liggen bij je verf. ik heb zelf ook zo'n pen, ooit gekocht maar geen idee wat ik er eigenlijk mee moet. ik zie dat jij het zo gebruikt dus toch nog inspiratie voor mij. dank je wel voor je mooie uitleg en verhaal

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel graag gedaan Lia en dank je wel voor je reactie! En die waterbrush is echt heel handig hoor! Je kan het ook vullen met water nl. Ik doe dat zelf niet omdat ik dan niet echt controle over de toevoer van water heb. Ik wil nl. de ene keer meer water op mijn penseel dan de andere keer. En als je in de brush knijpt, knijp je meestal niet echt gelijkmatig...
      H.groet, Sonja

      Verwijderen