vrijdag 20 oktober 2017

Mixed media Vlinder Layout ~ Hoe gebruik je embossing folders en dies in je mixed media projecten

Tijdens het voorstellen gaf ik het al aan: ik ben helemaal verslingerd geraakt aan Mixed Media. Het is o.a. zo leuk omdat je niks fout kunt doen!!

 Verder kun je hier echt alles voor (her) gebruiken. Dus ben je een 'verzamelaar' dan is dit echt iets voor JOU!!

Als gast designer voor CRAFT SENSATIONS wil ik graag laten zien hoe je embossing folders en dies in jou mixed media projecten kunt gebruiken.
Hoe ga je te werk

Maak een achtergrond door drie lijntjes verf met een credit kaart op te schrapen en op het cardstock uit te smeren (Sorry lastig uit te leggen... zie video!!). Met bubble wrap plastic dep je in de natte verf hierdoor krijg je al wat structuur en vervolgens dep je het bubble plastic op het nog witte gedeelte van je papier voor een leuk effect. 

De cirkels heb ik ook nog terug laten komen door een craft sensations stencil met cirkels te gebruiken (rechts onder nog net een beetje te zien..)

Als het goed droog is gebruik je wat achtergrond stempels om je achter grond nog interessanter (om naar te kijken) te maken. Ik heb hier ook nog gestempeld met ribbel karton en gesso (je hoeft niet altijd stempels te gebruiken je kan met van alles en nog wat stempelen.)


Met een strook boek papier, een strook design papier, een strook kant en een af gescheurde (lekker rafelig) strook van een oude jeans broek een kanten onderzetters heb ik een achtergrond gemaakt.

De kanten onderzetter heb ik door de helft geknipt. Eén helft heb ik halverwege de pagina opgeplakt (voordat ik iets op plak zorg ik wel eerst dat mijn layout helemaal naar mijn zin is zodat ik nog kan schuiven.) de andere helft is door midden geknipt en later nog gebruikt.

Als laatste heb ik wat zwarte verf met water gemengd en daarmee wat spetters (door op een kwast te tikken) op de achtergrond aangebracht.Het ribbel karton heb ik bewerkt met een embossing folder die ik van te voren al had beinkt met broken china (later nog met blauwe acryl verf om de kleur wat feller te maken. Verder met distress inkt en water bewerkt tot ik er happy mee was. Ook een aantal cirkels uit wit cardstock kregen dezelfde behandeling.

Een pagina uit een oud boek heb ik ook bewerkt met een embossing folder van Crafts Sensations. Uit de pagina heb ik vlinders gestanst. De vlinders zijn bewerkt met verschillende kleuren distress inkt.

De drie vlinders heb ik op elkaar geplakt en de op bovenste is wat glitter van Craft Sensations gestrooid (wel eerst een beetje lijm erop, natuurlijk ;)  Wat veertjes en draad toegevoegd en alle elementen bij elkaar op het ribbel karton geplakt en mijn focal point versiering is klaar.

Als tekst wil ik graag een stempel van Craft Sensations gebruiken: fly if you dare en ik stans hem uit met de kleine label stans waar hij net op past. De rand is met wat vintage photo en black suit distress inkt bewerkt.

De blaadjes zijn uit karton gestanst en met grijze metalic verf bewerkt en vervolgens peacock feathers distress inkt er over heen. Omdat ik vond dat ze niet genoeg naar voren kwamen op mijn layout heb ik ze nog met een zwarte micron pen en een witte gel pen bewerkt.Alle elementen zijn nu klaar en nu moet het nog bij elkaar gevoegd worden als één geheel. Als allerlaatste ga ik nog met zwarte distress inkt langs de rand van het witte cardstock en klaar is mijn Layout.

Bedankt voor het kijken en ben je net als ik heel visueel ingesteld... Vergeet het filmpje dan niet te bekijken, daar kun je goed zien hoe deze layout van begin tot het einde is gemaakt. Veel plezier!! Ook zou ik het heel fijn vinden als je een reactie achter laat op deze blog post, zodat ik weet wat jullie er van vinden.


Bekijk hier de video

<iframe type="text/html" frameborder="0" width="853" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/AMqt3AVw6uQ?rel=0" allowfullscreen></iframe>


Heb je vragen stel ze gerust!

Dit heb je nodig: 

(in het filmpje zie je welke snijmallen, stempels en embossing folders ik precies heb gebruikt.)

 • Craft sensations embossing folders (3x)
 • Craft sensation clear stamps en snijmal vlinder, label en blad set
 • Craft sensation clear stamp tekst: fly if you dare
 • craft sensations stencil met cirkels
 • Craft sensations glitter
 • scrapbook papier, wit cardstock
 • ribbel karton (van een oude doos)
 • bubble plastic
 • acryl verf
 • Distress inkt in peacock feathers, broken china, black suit, faded jeans en vintage photo
 • gesso (witte acryl verf kan in dit geval ook)
 • kanten onderzetter (papier)
 • kant
 • scraps van design papier
 • boek papier
 • strook stof van een oude spijkerbroek
 • veertjes, één gekocht en de ander uit de natuur.
 • draad
 • wit papier of design papier
 • textuur achter grond stempel

Voorstellen Gast Designer Ilona de Graaf (pitje4life)


Mijn naam is Ilona de Graaf maar in de creatieve wereld (met name op YouTube) beter bekend als Pitje4life.
Ik ben 47 jaar jong en daarvan alweer 25 jaar getrouwd met Peter. Samen hebben we 2 volwassen zoons van 23 en 21. Toen de jongste van school ging ben ik gaan werken op de basisschool  als onderwijsassistente.
Zolang ik me kan herinneren ben ik al creatief bezig. Als kind al met schaar, papier en teken materiaal. Behalve mijn oma was er niemand in mijn familie/gezin met deze liefde voor creativiteit. Ik kon deze passie dan ook met niemand delen.
Zo kwam ik via YouTube in aanraking met een hele nieuwe creatieve wereld en begon ik met o.a. mini albums maken en scrapbooken toen dit in Nederland nog totaal niet bekend was.
Design papier kon je hier nog helemaal niet kopen en de Action bestond ook nog niet… (onvoorstelbaar hè?)
Mijn inspiratie vond ik op YouTube  maar ik moest wel heel creatief zijn in het vinden van materialen om te gebruiken.
Zo’n 10 jaar geleden startte ik mijn eigen YouTube kanaal onder de naam Pitje4life om op die manier  ook weer anderen te inspireren.
Inmiddels zijn daar ook twee facebook pagina’s en sinds heel recent zelfs een blog bijgekomen.
Ik hou wel van een nieuwe uitdaging dus toen er een gast designteam lid werd gevraagd werd ik nieuwsgierig…
Een paar jaar geleden vond ik nieuwe inspiratie in mixed media, ik vind het geweldig om te doen.
Wat een creatieve vrijheid geeft dit zeg. Ik mezelf alles aangeleerd, mijn creatieve motto is go with the flow and Have Fun Playing! Maar wat ik ook op creatief gebied doe, ik vind vooral dat ik er plezier aan mag beleven. So let’s have some Fun together!!

Ben je nieuwsgierig geworden?
Neem dan een kijkje op één van de volgende sites:
FB groep: Lowbudget mixed media with pitje4life:  https://goo.gl/apGmRU